Vi er igennem flere år blevet inviteret på en normalt helt fantastisk jagt i den Tyske delstat Niedersachsen, delstaten er nok af mange Danske jæger mest kendt for sit sorte Råvilt som vi ofte ser, vi jæger under Gräflich Bernstorff gods som er en af de største skovejer i Tyskland. Denne histore er far vores tur i 2021.

Gräflich Bernstorff

Endnu en travl uge går mod weekend, og i dag fredag den 8. har vi sneget os lidt tidligere afsted fra jobbet, jeg har aftalt at mødes med min gode ven Lars i Køge klokken 13. I år har grundet CoVid19, været meget anderledes end tidligere år, da vi for at kunne komme ind i Tyskaldn dels skulle melde vores ankomst, men også skulle være i besiddelse af en officiel invitation fra godset.

Grundet lidt forsinkelse mødes vi først klokken 13:15, men med reservation med færgen 14:45 var der masser altid. Turen til Rødby med snak om løst og fast, og naturligvis de ændringer der har været omkring en ellers meget velkendt tur.

Ikke mange biler med færgen, tydeligt at verden er lukket ned, men som altid skal vi lige have den Tyske Karrywurst mit pommes. 15:20 ankomst Puttgarden hvor fruen ringer og fortæller Mette Frederiksen holder pressemøde klokken 16:00, men nu er vi i Tyskland så vi forsætter turen.

Alle de andre år har hele jagtselskabet på ca. 40 mand være indkvarteret på Hotel Das Dichhaus, men i 2021 hvor selskabet var reduceret til 21 mand, blev vi indkvarteret på Ferienland Arendsee, alle tidligere år har vi mødet omkring klokken 18:30 ca. 70 km før Das Dichhaus til fællesspisning, dette var naturligvis aflyst, samtidigt skulle vi uden om Meckelnburg Vordpromme, som ikke ville tillade dansker på gennemrejse. Derfor blev det til en pølse på en tanksstation og derefter til Freienland Arenseeog.

Ved ankomst til hotellet, skulle vi fremvise en negativ CoVid 19 test som var maksimalt 48 timer gammel inden vi fik udleveret nøglen, dette havde vi fået afvide en afrejse, så alt var i skønneste orden. Efter indkvartering mødtes vi med de andre i hotellets restaurant til lidt information og kortspil.

I seng ved 2 tiden, med forventningerne helt i top, dels havde der ikke været jagtet tidligere grundet nedlukning, dels var vi færre jæger og dertil var reviret udvidet til næsten det dobbelt areal, så med en vanlig parade med masse af Muflon, Kronvildt, Dåvildt,  vildsvin og Råvildt, på et revir hvor vi måtte skyde trofæbærende hjorte var vi mere end klar.

Morgenmad klokken 6:30, med lodtrækning af stiger og både Lars og jeg træk tårne på en linje som tidligere år har leveret flere stykker Kronvildt og Dåvildt så ja kan kun sige forventningerne var meget høje.

Ankomst i Tårnet ca. 8:00 med besked på der måtte skydes fra klokken 8:30 og hundene ville blive sluppet klokken 9:00. Normalt plejer der at falde et eller 2 skud et par minutter før skydetid efterfulgte af mange skud i forskellige retninger med få minutters mellemrum. I år var der stille meget stille, ja nærmest uhyggeligt stille, klokken 9:25 kommer årsagen løbende, far min højre side og krydser sporet jeg sidder ved blot 60 meter fra tårnet. Desværre er det i verdensbedste video men den kan ses.

Der går ikke længe før andre også melder om ulv i såten, og min første tanke er naturligvis, at de også har haft fornøjelsen af den ulv som er kommet forbi mit tårn.

Såten blæses af klokken 12:00, og ud over rå med lam der lister blot 5 meter bag mit tårn, ser jeg intet andet vildt, hvilket jo kan forekomme. Jeg får samlet Lars op, og vi køre retur til Hotellet hvor frokosten udleveres i poser til fortæring på vej til 2. såt som ligger stik syd fra 1. såt. Inden afgang når vi dog at tale med de øvrige jæger og alt tyder på, at der har været 6-8 forskellige ulve i første såt, så intet mærkeligt i der kun blev skudt 1 bukke lam.

Anden såt forgik i et landbrug område med rapsmarker, hvor der var en del Vildsvin, det lykkes dog kun at skyde en enkelt, og 2 stykker råvildt.

Netop fordi der ikke har været folk på reviret i måneder på grund af Covid19, er givet en af grundende til, at ulvene i år var så mange, dog har ulvene igennem de seneste 4 år sat et kraftigt aftryk på vildtbestanden, og specielt Muflonerne som der blev skudt omkring 100 af hvert år, er nu blevet sjældent vildt og vi de seneste 2 år, er der ikke skudt en eneste.

Knæk og bræk

#

No responses yet

Leave a Reply

en_GBEnglish (UK)