Vi er en gruppe fantastiske gode jagtkammerater, som igennem en årrække er kommet på det samme revir i Polen, men i forbindelse med hjemrejsen efter en kanon bukkejagt i 2019, aftalte vi tiden var kommet til at skulle prøves noget helt andet, dette helt andet blev ”The Big 5 i Monteria” tur i januar 2020, og beretningen her er fra netop denne tur.

23 januar 2020 tjek in til IB3731 afgang fra CPH (Copenhagen Airport) kl 15:35, vi havde aftalt at sætte hinanden stævne god tid inden afgang, vi mødtes derfor på O`Learys kl. 12:30, til lidt let snacks og lidt mere rigtig god øl, så kunne vi også lige snakke om hvor den jagten sæsonen var forløbet, da flere af os ikke havde set hinanden siden vore Polens tur i 2019.

Det at rejse med våben kan godt være noget af en udfordring, så selv om beretningen handler om jagt, vil jeg dog gerne nævne, at Tjek-in i CPH fungere bare, også selv om man skal have våben med, tror vi i gennemsnit brugte 5 minutter i selve Tjek-in linjen, 5 minutter på betaling for Odd Sizes (bagage som ikke er normal, altså vores våben) og herefter maksimum 5 minutter i den speciale Security hvor våben og ammunition tjekkes og kontrolleres. Med andre ord, ja så kom vi rigtig godt afsted fra CPH.

Ankomst Madrid 18:35, hvilket skulle vise sig, at var en helt anden oplevelse en i CPH og stod i skærende kontrast til den positive oplevelse i CPH med masser af vente tid, og det tog os mere end 2,5 time at få udleveret vores våben, så vi kom ikke ud af lufthaven før noget over kl. 22:00, både trætte og sultne, da vi ikke havde mulighed for at købe noget som helst, mens vi stod og ventede på våben. Selv busturen fra Madrid tog ca. 1,5 time hvorefter vi ankom til Hotel Cruz i Argamasilla de Clatrava, efter et hurtigt Tjek-in og fælles møde i resturanen til en gang super lækker Tapas og god vino, var vi i seng ca. 01:00, ærligt man faldt hurtigt i søvn.

Vækkeuret ringede kl. 6:30, et hurtigt bad, klæde sig på til dagens jagt, mens alt andet pakkes ned inden tjek ud og morgenmad. Det var nemlig således at vi efter dagens jagt, skulle direkte videre til nyt overnatningssted for de kommende 2 nætter.  Vores guide Raùl ankom til morgenmads restauranten ca. 8:45, hvor vi skulle trække lod og dagens poster, i forbindelse med lodtrækningen, blev der endvidere afholdt parole, hvor vi fik oplyst, at der på dagens jagt måtte skydes 2 stykke trofæ bærende vildt pr jæger, men at alle hvide dåhjorte var fredet, men kunne godt mærke at forventningerne til dagens jagt for alvor begyndte at kunne mærkes, da vi begav os ud i bussen.

Vi ankommer til en stor parkeringsplads, hvor der i forvejen er en masse spanier og ikke mindst mange forskellige typer af 4 hjuls trækker. Her på p pladsen går det for først gang op for os, at der ud over os danske jæger skal deltage 28 spanske jæger, hvilket naturligvis er fuldstændigt ok, men vi undrede os naturligvis over, hvorfor vi dansker har trukket lod om 15 pladser, når nu der totalt er 43 pladser, her skal det nævnes, at turen var booket helt uden om nogen dansk jagtrejse arranger og direkte med Raúl. Her på Pladsen neden for reviret, blev vi så fordelt i flere forskellige biler, og jeg kom som eneste dansker i en af 2 biler som skulle til toppen af bjergkæden der skulle jages på.  Selve køreturen til toppen føltes som timer, men har nok kun varet 20 minutter, men mens jeg sad i bilen kunne vi høre flere skud, så allerede inden jeg var kommet på post, var mine forventninger enormt højre. Vel ankommet på toppen af bjerget følger min sekretær mig på post, det er således vi alle har en sekretær med ud, som registre hvad der skydes af den enkelte jæger, på min post er der en fordybning i klippen som betyder jeg kan stå neden næsten uset, mens sekretæren tager plads bag mig på en trebenet stol. Jeg ved fra min mange jagtture, at det handler om, at få pakket alt ud og gøre sig 100% klar, så den udleveret mad pose, bliver pakket ud og lagt klar, min kære sekretær pakker også hans medbragte mad ud, og mens han sidder og roder med madpakken, knækker hans stol under ham, jeg tilbyder han kan låne min, således han kan sidde roligt, men jeg står nede i før nævnte hul i klippen.

Nu er vi endelig 100 % klar til jagt men trods det, at der har lydt rigtig mange skud under køre turen op, og mens vi har pakket ud, ja så går der tæt på ½ time før der endelig sker noget, da første som komme til skud er 3 hinder, som desværre kommer bagfra på min højre siden, så jeg fik aldrig hold på dem, men herefter begynder der for alvor at ske noget og der er stort set konstant vildt omkring os, os jeg for skudt 2 hinder og selv Muflon hvis trofæer efter min mening var for små, så jeg beslutter at min 2 trofæer, skal bestå af en kronhjort og en dåhjort, men da vi har sidder på post i 1 time spotter jeg 5 stk. Barbary Sheep hvor den forreste er hvad jeg vurdere til en rigtig god vædder, så jeg ligger min R8 til kinden, fuldt zoom på min Swarowski Z6i, slipper en RWS 7×64 Hit kugle, som på trods af skuddet er på godt 200 meter, bevirker at vædderen tager et lille skidt baglæns og vælter ind i den lave bevoksning. Sekretæren som var midt i han s medbragte ost og derfor intet har set, bliver lidt forvirret over skuddet og spørger meget nysgerigt indtil hvad jeg havde skudt på, problemet er blot, at sekretæren kun kan spansk, så det bliver lidt armfægtninger og så må jeg google et billede af et Barbary Sheep, da jeg viser ham billedet på telefonen ryster han blot opgivende på hovedet.

I løbet af de næste 40 minutter, kommer der flere Barbery Sheeps dog meget mindre end den jeg havde skudt til, Muflon som også var små, og lidt kronhinder og nogle små kronhjorte, inden der ude på min venstreside godt 180 meter ude, kommer en stor kronhjort løbene, jeg skyder 1 skud hvor hjorten ikke tegner, så jeg skyder igen hvor det samme gentager sig, så skyder jeg endnu engang, og det samme gentager sig, nu er hjorten efterhånden ude over 250 meter, men da jeg skal til at slippe den 4 kugle, kan jeg i sollyset konstatere at hjorten ånder ud igennem 3 huller i siden, og mens jeg sidder og kigger på den vælter hjorten. Nu havde jeg brugt mine 2 trofæer og skudt 3 kron hinder, driverne med hunde var stadigvæk langt væk, så der kunne jo ske rigtig meget endnu, men pludselig kommer der en bil med 3 spanier, og jeg bliver bedt om, at pakke sammen da de mente jeg havde skudt hvad jeg skulle skyde. Igen aftalen var fri hundyr og 2 trofæer, så skal nok nævnes jeg ikke var helt tilfreds, men på den anden siden var jeg på dette tidpunkt ikke 100% sikker på, og jeg måske havde misforstået noget.

Klokken ca. 14:00 fik jeg lov til, at gå hen og tjekke mit vildt, kan bare sige at da jeg hev mit Barbary sheep ud af buskene, stod min sekretær med åbenmund og måbede inden kan komme hen og krammede med, jeg viste endnu ikke, at det var et absolut top trofæ jeg havde nedlagt, herefter gik vi hen til Kronhjorten som viste sig at være en ulige 16 ender, så ja jeg havde vist fået maksimum ud af de 2 trofæer jeg kunne skyde, herefter blev jeg samlet op, og kørt ned til vores samlings og frokostplads, hvor jeg var den først ankommende, her var dækket op med hvide duge, kolde øl, vin og naturligvis lækker Spansk tapas. Det var et helt fantastisk vejr denne dag, hvor vi var stået op til natte frost og nu havde høj sol om 16 grader, derfor kunne vi sidder i skjorteærmer og indtage en super lækker frokost, inden der var parole.

Dagens resultat blev, 248 stykker vildt fordelt på 43 jæger, selv havde jeg fået 3 hinder og før nævnte 2 trofæer, så jeg mere end godt tilfreds, specielt ved at se interessen for mit Barbary Sheep, som alle spanierne stod samlet omkring. De andre dansker var for de fleste vedkommende også meget tilfreds.

.

Når man billederne fra parolen, virker det meget voldsomt, men der bliver kun jagtet på reviret hvert 7 år, svarende til en afskydning på 35 dyr om året, og det er på et revir på godt 1.700 HA, svarende til, at man på en dansk ejendom på 20 ha skød 1 stykke klovbærende vildt hvert 3. år.

Efter parolen, var det i bussen og afsted til det som skulle vise sig, at være et helt unikt jagtslot og som skulle være vores base de kommende 2 nætter, turen derhen tog et par timer, så det var nået at blive møkt inden vi ankom til slottet, hvor der var tændt bålfade og lys på alle vildt bronze figurerne, et fantastisk sceneri at ankomme til. Efter modtagelse af værelses nøglerne var det tid til bad og omklædning, vi havde nemlig fået et påbud om, at aftensmaden skulle indtages i habit jakke. Da vi kommer ned til restauranten er der et større barbord, så drinks i galsene og ned i loungeområdet og snakke dagens oplevelser igennem, inden vi blev kaldt til bords. Efter et helt fantastisk 3 retters måltid mad, mange historier og oplevelse, var det tid at komme i seng, så man var klar til dag 2, fortælling om dag 2 kommer snarest….

#

No responses yet

Skriv et svar

Seneste kommentarer
    Modtag vores Nyhedsbrev
    Loading
    da_DKDansk