Indledning:

Vi har igennem mere end 25 år drevet vildsvinejagt, en jagt form som startede med trykjagter i Polen nogle år, til i dag hvor det primært er pürchjagt om natten efter dette intelligent pattedyr, som er den altoverskyggende passion.

Ligesom passionen for nattejagt har fyldt mere og mere, ja så har omkostningerne til udstyr også fyldt mere og mere på bankudskriftet, den konstante udvikling af udstyr, som primært har været kommercielt drevet fra producenter mod jægerne igennem de forskellige jagtbutikker, hvor jagten på omsætning har været vigtigere end den enkelte jægers oplevelse og nytteværdig af produktet, har betydet at for Outdoor and More har det handlet mere om kompetent og uvildig rådgivning frem for bare at smide penge efter den næste dims.

Og dette Blogindlæg er netop om en fantastisk rådgivning, som betød vi valgte at købe endnu en pandelampe til samlingen af top professionelle pandelamper til 2-3.000 kr., til rigtigt velfungerende Pandelamper til få hundrede kroner købt på wish.

Det er således ikke fordi vi manglede pandelamper, at vi valgte at købe Moonsport Unique Headlampen hos Jagtuniverset i Glostrup.

Nej det handlede en og alene om, at Terje som ejer jagtuniverset, altid har været super ærlig, tænker han muligvis er eneste sælger jeg har mødt, som har sagte følgende ” det skal du ikke købe, den du har i dag er langt bedre”

Med andre ord, har vi aldrig oplevet andet en 100% ærlig og god rådgivning hos Jagtuniverset og da Terje anbefalede os at købe Moonsport, valgte vi endnu engang at stole på den altid gode rådgivning.

Review af Unique Headlamp:

Ved første øjekast, virker Moonsport Unique Headlamp ikke som et produkt der på nogen som helst måde ville kunne matche de meget dyre pandelamper vi har i samlingen, og med sine blot 500 Lumen er der naturligvis også forskel ved en direkte sammenligning med en Pandelampe med 1400 lumen.

Men det vise sig hurtigt, at opbygningen af Moonsport giver en masse fordele, som betyder at den vil være at finde i blandt vores standard jagtgrej uanset hvor jagtturen går hen.

Med sine blot 79 gram og en batteri leveretid som langt overstiger noget andet vi tidligere har prøvet, er her tale om en lampe som er yderst behagelig at have på, og den indbygget batteri alarm, betyder samtidigt at man ikke pludseligt står uden nogen form for lys. Noget som tidligere har været lidt en udfordring, hvor vi udover stor de tunge og dyre pandelamper også altid har måtte medbringe en lommelygte som back up, da de ofte bare løb tør for strøm på de mest kritiske tidspunkter.

Selve opbygningen, består af et LED bånd i panden og en spotlight på siden af hovedet som en integreret del af batteri pakken. De 2 lyskilder giver en række kombinations muligheder som betyder pandelampen altid kan matche det aktuelle behov, når du er ude på nattejagt.

LED båndet i panden, giver et 270 garders lys, som betyder at man for et rigtig godt arbejdslys når man f.eks. skal have fundet alt grejet frem i bilen, eller når man forhåbentligt senere på natten skal have vildtet trukket vildtet ud eller brækket. Ligeledes kan man justere lysstyrken, hvilket gør det muligt at stå og snakke med andre uden at de blindes af lyset, man slipper således for at skulle stå i total mørke og snakke med kammeraterne.

Den indbygget spotligt på siden, giver et en fantastisk lyskegle som finde sin anvendelse blandt andet i forbindelse med eftersøg af vildtet, og med en rækkevide på 60-70 meter, dækker den absolut de flestes behov, hvis Spotlightet så kombineres med før nævnte LED Bånd, ja så har man en kombination, hvor et helt fantastisk arbejdslys i kombination med Spotligt giver det helt store overblik, når man færdes rundt på marken eller i skoven.

Som en ekstra super smart funktion, kan lys kilden i Spotlightet skiftes fra hvidt lys til rødt lys. Ja nu tænker I måske hvad skal vi med rødt lys i skoven. Men hvis I som os, ofte pürcher rundt i skoven, ja så ved I at det at være Natblind er den værste fjende i mørket, hvad enten dette er ”natlys” på mobiltelefonen, eller den medbragte lommelygte. Udsættes øjet for hvidt lys om natten kan der gå optil 45minutter før man igen har 100% genvundet sit nattesyn. Men hvorfor så overhovedet bruge lys når man pürcher?   Ja vi har ofte oplevet, at det kan være nødvendigt med lidt lys, når man færdes i skovbunden, eller når man skal krydse hegn og vandløb.

Lygte har således flere indstillinger kun LED, LED + Spotlight, kun spotlight, spotligt rød eller hvid. Men uanset hvilke kombination som benyttes, ja så er det muligt at skifte lysstyrke, således man altid opnår det optimale til den enkelte situation.

Moon Unique Headlamp lades via USB-C hvilket benyttes til langt de fleste mobiltelefoner og computer i dag, men hvad bedre er, så benytter flere og flere varmeundertøjs fabrikanter også USB-C og PowerBanks, og denne fællesstandard giver naturligvis også lidt mere sikkerhed for, at man ikke pludselig intet lys har, da man typisk har en USB-C power bank med ud.

Men batteri levetiden på Moonsport er nu ikke noget problem, den vil kunne give lys over flere nætter uden at blive ladet.

Konklusion:

Aller først er det vigtigt at understrege, at dette ikke er et sponsor opslag, vi har således ikke fået produktet for, at skulle skrive pæne anmeldelse eller for at fremhæve nogen eller noget. Vores review er således baseret mange års nattejagt erfaringer kombineret med udfordringerne omkring lys.

Så en kæmpe tak til Terje fra jagtuniverset for at forstå de udfordringer vi som jæger har under den praktiske jagt.

Moonsport Unique Headlamp får vores absolut varmeste anbefalinger, og vil fremadrettet altid være med på vore nattejagter, vægten betyder man ikke bemærker man har ekstra gear med på jagten, og de 2 knapper betyder, at tænd/sluk og skift af kombinationer og lystyrke, kan gennemføres simpelt uden at man famler rundt i natten.

Sammenhængen mellem pris og kvalitet betyder man her får ”Bedst til prisen” men man får også en lyskilde med mangle forskellige anvendelses muligheder, f.eks. i forbindelse med andre Outdoor aktiviteter som fiskeri, motionsløb, Cykel og meget mere.

#

No responses yet

Skriv et svar

Seneste kommentarer
    Modtag vores Nyhedsbrev
    Loading
    da_DKDansk